marți, 27 septembrie 2016

Bye-bye Supraviețuitorul, Welcome back Survivor

Bye-bye Supraviețuitorul, Welcome back Survivor

Sunt un fan al show-ului Survivor din Statele Unite încă de la prima ediție de acum 16 ani și am visat mereu că va veni un moment în care noi, românii, vom putea trăi aventura supremă de supraviețuire. Am pornit în primăvară acest blog cu scopul de a familiariza publicul autohton cu acest format de succes în străinătate, în încercarea de a-mi aduce o mică contribuție (cu mijloacele mele modeste) la succesul din România al show-ului Supraviețuitorul produs de Pro TV. Am fost convins că cel mai important post de televiziune vrea să facă în România show-ul original Survivor și că și știe cum să-l facă, dar m-am înșelat. După doar cinci episoade m-am convins, Pro TV a luat un hit internațional de succes și l-a transformat într-o clasică manea românească, inodoră, incoloră și insipidă.

Survivor este un show solid la nivel mondial și nu are nevoie de popularizare în România. Cât despre Supraviețuitorul, ce să spun? Îi urez succes emisiunii de la Pro TV dar drumurile noastre se despart aici pentru că NU acesta este show-ul pe care fanii îl iubesc. Degeaba am vrut noi și am arătat că ne pasă dacă Pro TV nu vrea sau nu poate să respecte formatul original.
Felicitări Pro TV, Zucchero Media, Sinevizyon, Emilia Vlad (producător executiv) și Christoph Mainusch (co-CEO CME), ați mai făcut praf un format în România. Concluzia e logică pentru televiziunile din România: dacă nu aveți bani, voința și capacitatea tehnică să produceți asemenea show-uri, stați în banca voastră.

Vă mulțumesc dacă m-ați citit în ultimele luni și îmi închei activitatea pe acest blog cu un simplu "Bye-bye Supraviețuitorul, Welcome back Survivor!"

P.S. Pentru ca "tacâmul" să fie complet, s-au activat și "postacii" Pro TV care își apără "capodopera" de pe conturi fantomă și îi ironizează pe fanii emisiunii originale. Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați, se aude "Claudia Gheorghe"?

P.S. 2 Awesome, Kelly Fox. "You are so mean" (to my friend, "Butt-Head").


6 comentarii:

  1. Din primul sezon aduci Exile Island, idolul imunitatii, the switch, arena duelului, eliminari duble, ravase in sticle, jefuirea taberei adverse si tot asa...O VARZA!! Cei care nu au vazut show-ul original nu vor intelege mare lucru.
    Daca ar fi facut un Survivor stil clasic, ca in primele 5-6 sezoane, ar fi fost mai castigati.
    Plus castingul....tipe siliconate care se miorlaie, d-astia cu muschi care habar nu au unde se afla si un SINGUR schemer, adica Alin! Un singur strateg....cam slabut, baieti!
    Singurul highlight sunt probele, toate clasice in Survivor.
    Thank God ca a inceput Survivor la CBS!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca bine zici! Apropo, ai vazut acum ultimu sezon (33) au trrebuit sa-i evacueze pt prima data de pe insula!

      Ștergere
  2. Mesajul asta mi l-au cenzurat pe pagina de Facebook-Supravietuitorul: (

    Ce naiba ..... Filme Romanesti si Udrea??? Atat de mare dezinteres nu am mai vazut in viata mea. In loc sa da-ti interviuri cu concurentii inainte concurs, dupa ce au iesit, interviuri cu familiile/prietenii lor, ceva legat de concurs acolo, nimic. Total dezamagit. Si eu care credeam ca Australienii au dat-o un pic in bara cu concursul (si ei s-au apucat sa schimbe formatul original). Le dati mult prea multe recompense, la cat merita niste puturosi care nu fac altceva decat sa se certe a cui e vina. Timpul de difuzare este mult prea mare pentru ce au ei de oferit, si completati timpii morti cu multe cadre inutile care se vor a fi "sexi", sau ii puneti sa spuna povesti aiurea - poate se sensibilizeaza cineva. 30-40 de minute pe saptamana era arhisuficient cu tot cu votare si eliminare de pe exil. Mai bine faceati 15-20 min Survivor After Show dupa fiecare episod. O lalaiti aiurea .... 18 concurenti nu meritau mai mult de 15-16 episoade 16 ore cu tot cu publicitate....poate ultimul episod sa fi fost de 2 ore, atat. Nu ma declar un mare expert dar totusi am urmarit 32 de sezoane USA (+ 3 episoade din sezonul 33), si aproape 3 sezoane Australian Surivor(al 3-lea nu mai are mult pana e gata). In fine, ati reusit sa transformati cel mai tare show de televiziune, dintr-o competitie extrem de alerta care avea avantajul cu viteza cu care se succedau evenimentele (ca un film de actiune), intr-o telenovela romanesca. Daca va mai fi o editie (eu sper sa fie), fiti naibii si voi mai profesionisti, ce...... (cum ar fi zis Dinica, daca mai traia)

    RăspundețiȘtergere
  3. E tare deja sezonul, conflictual dintre generatii se incinge deja.
    Da, am vazut; plus noul avantaj...abia astept sa vad ce face tipa cu el...

    RăspundețiȘtergere
  4. Iar la ai nostril de la prostantv; Alin votat cu idolul in buzunar, Raisa cu Andrei alianta peste triburi, exilatii se plimba la greu intre insule, ce mai, o varza a la Cluj...pacat de banii cheltuiti,,,

    RăspundețiȘtergere
  5. N-as putea zice ca sunt un fan al Survivor, dar, da, am vazut toate seriile. Ceea ce au facut cei de la Pro TV mi se pare un mare rahat. Milioane de episoade, unul mai plictisitor decat altul, un prezentator tip scandura, care parca se chinuia sa scoata doua vorbe, fara pic de carisma, niste individe scoase din Bamboo, cu niste silicoane de toata jena (cel putin individa aia care avea si buzele siliconate ar castiga titlul de penibila francizei Survivior si, slava Domnului, are si seria americana siliconatele si pitipoancele ei). Fiecare episod avea o proba anemica si vorbarie peste vorbarie, cu acea muzica lacrimogena, tipic emisiunilor romanesti. Si se mai intreaba producatorii de ce n-au avut succes. Pentru ca au manelizat tot ce inseamna Survivor. Nu o sa spun ca show-ul original e vreo capodopera, dar e suficient de antrenant. Ce a fost la noi a fost PENIBIL. Dar, na, au mai stat niste baieti si fete in Filipine o luna si jumatate, doua, asa cum au plecat alti bagatori de seama si in Africa de Sud. Pentru ca asa se face treaba in Pro...

    RăspundețiȘtergere