Prezentatorul are un rol esenţial în desfăşurarea şi succesul formatului Survivor iar Jeff Probst, prezentatorul şi producătorul executiv al show-ului din Statele Unite, a demonstrat asta timp de 16 ani prin pasiunea şi profesionalismul cu care conduce "ostilităţile" din competiţie.
Pro TV a demarat la începutul anului o operaţiune de căutare a unui prezentator care să cunoască şi să iubească jocul şi care să-şi aducă o contribuţie importantă la succesul formatului Supravieţuitorul în România.
Presa a făcut câteva speculaţii (aici şi aici) pe această temă la sfârşitul lunii februarie, afirmând că Mihaela Rădulescu ar fi favorită pentru preluarea postului de gazdă a show-ului de supravieţuire. Conform informaţiilor neoficiale disponibile în acest moment, favorit pentru onoranta poziţie a unui Jeff Probst autohton pare să fie charismaticul prezentator TV şi cântăreţ Virgil Ianţu.
Virgil Ianţu a fost prima persoană la care m-am gândit, imediat după anunţul oficial a achiziţiei formatului Survivor în România, deoarece consider că are charismă, inteligenţă, umor, seriozitate şi toate celelalte calităţi necesare pentru a prezenta un format TV de asemenea calibru. De altfel, într-un interviu acordat anul trecut pentru Evenimentul Zilei, el spunea că și-ar dori să se întoarcă în lumea televiziunii dar că aşteaptă un format potrivit el.
Virgil Ianţu s-a născut la Timişoara pe 20 februarie 1971 şi s-a remarcat în muzică, înainte de a deveni cunoscut ca om de televiziune. A studiat vioara de la vârsta de cinci ani iar în 1990 a devenit student al Academiei de Muzică din Bucureşti. Între anii 1990-1999 a fost membru al corului de cameră Madrigal iar din 1996 şi până spre mijlocul anilor 2000 a făcut parte din grupul vocal “The 50’s”.
Debutează în televiziune în anul 2000 şi devine unul dintre cei mai respectaţi şi populari prezentatori TV din postura de amfitrion sau jurat al unor formate precum "Vrei să fii miliardar?", "Big Brother", "Copiii spun lucruri trăsnite", "70’s Show", "Star Factory", "Megastar", "Te crezi mai deștept?", „Mobilul” sau "Vrei să fii milionar?". A obţinut numeroase premii şi distincţii pentru emisiunile sale dar a renunţat temporar la televiziune în ultimii ani şi s-a reîntors la prima lui dragoste - muzica.
În februarie 2014 a lansat proiectul muzical intitulat "Ieri şi Azi", care a însemnat un turneu național și un album cu același titlu. Primul său material muzical din cariera solo, lansat după 14 ani în care a rămas devotat televiziunii, este o colecţia de piese româneşti reorchestrate în maniera swing jazz cu o orchestră de 25 de muzicieni, pe partituri semnate de George Natsis și Adrian Despot. În prezent, concertele lui Virgil Ianţu sunt prezentate alături de membrii Big Band-ului Radio, coordonați de Sebastian Burneci.
Iubeşte călătoriile, printre destinaţiile sale favorite numărându-se Brazilia, Mexic, Japonia şi Thailanda, iar în ultimii ani s-a alăturat unor cauze umanitare. Rămâne de văzut dacă zvonurile pe această temă vor fi confirmate oficial iar Virgil Ianţu se va întoarce cu succes şi în forţă în lumea televiziunii din România.
0 comments:
Trimiteți un comentariu