luni, 12 septembrie 2016

EXCLUSIV Numele a 9 concurenți din show-ul Supraviețuitorul

Numele a 9 concurenți din show-ul Supraviețuitorul, care debutează astăzi la Pro TV

Așteptarea  a luat sfârșit, în această seară debutează la Pro TV Supraviețuitorul - formatul de tip survival care a revoluţionat televiziunea din întreaga lume și cel mai scump reality-show difuzat până acum în România. Show-ul prezentat de Dragoș Bucurenci și cu un premiu de 100 000 €, prezintă aventurile din Filipine a 18 supraviețuitori romani care concurează pe durata a 44 de zile pentru marele premiu și pentru titlul de Unic Supraviețuitor. Show-ul este difuzat de Pro TV într-un ritm de 2 episoade pe săptămână (luni și marți, de la 20:30).

În căutarea unor informații noi despre show, am făcut o primă investigație pe rețelele sociale la începutul lunii iunie. Deși nu mă așteptam să găsesc mare lucru, am avut marea surpriză "să-l prind în plasă" chiar pe prezentatorul show-ului de la Pro TV, Dragoș Bucurenci. Acesta a uitat să dezactiveze opțiunea de localizare geografică de pe Twitter la anumite postări ale sale iar acestea au dezvăluit locația de unde au fost scrise, respectiv "platoul de filmare" din Caramoan, Filipine al show-ului Supraviețuitorul.

Numele a 9 concurenți din show-ul Supraviețuitorul, care debutează astăzi la Pro TV
Numele a 9 concurenți din show-ul Supraviețuitorul, care debutează astăzi la Pro TV / Sursa Foto: Survivor (în) România
La sfârșitul lunii august am efectuat o nouă analiză, mult mai minuțioasa și concentrată de această dată pe Facebook, care a dezvăluit o listă de nume cu concurenți, membri ai echipei de producție sau localnici cooptați în proiectul Survivor din Filipine al celor 4 televiziuni-surori din consorțiul media Central European Media Enterprises (CME). Nu am publicat nimic despre acest subiect până în ziua premierei deoarece am fost convins că Pro TV va respecta o cutumă standard în formatul original Survivor și va prezenta și promova concurenții cu câteva săptămâni înainte de premiera show-ului.

"Frica păzeşte bostănăria", postul de televiziune a renunțat la prezentarea concurenților înainte de premieră iar asta constituie o primă încălcare a formatului original al show-ului, foarte deranjantă pentru un adevărat fan Survivor. Producătorii români s-au temut probabil că, după prezentarea concurenților, media românească "se va năpusti" asupra supraviețuitorilor pentru a afla anticipat detalii despre show, profitând și de proverbiala lacună românească în respectarea termenilor stipulați în contractele de confidențialitate.

Concurentul Alin Munteanu în show-ul Supraviețuitorul
Concurentul Alin Munteanu în show-ul Supraviețuitorul / Sursa Foto: Captură Pro TV
Investigația mea s-a desfășurat exclusiv pe Facebook, fără să intru în contact cu persoanele respective și fără nicio informație din "interiorul" show-ului. Am pornit de la primul nume de concurent (Alexandra Matei, fiica cântăreței Nico) dezvăluit de cotidianul Click pe 13 august 2016 și am analizat cu atenție sute de profiluri publice de Facebook. Pentru început, am descoperit că un grup de români (concurenți și membri ai echipei de producție) au apărut în ultimele 3 luni în listele de prieteni a câtorva localnici din Caramoan, Filipine care au asigurat suport pentru producția emisiunilor Survivor din Slovacia, România și Danemarca. De asemenea, a rezultat că majoritatea concurenților au devenit sau erau prieteni pe rețeaua de socializare.

Concurenta Andreea Costin în show-ul Supraviețuitorul
Concurenta Andreea Costin în show-ul Supraviețuitorul / Sursa Foto: Captură Pro TV
Am verificat minuțios toate numele care au ieșit în evidență și le-am trecut prin următoarele "filtre":
- dacă există o pauză de postări (mai mică sau mai mare) pe Facebook, în intervalul 5 iunie - 31 iulie 2016
- dacă există distribuiri ale materialelor despre show-ul Supraviețuitorul
- dacă există legături de prietenie pe Facebook între posibilii concurenți
- dacă sunt membri ai echipei de producție

Trebuie să precizez că nu am identificat o expunere explicită din partea concurenților în urma analizei mele, cel mult un limbaj codat și cu subînțelesuri în comunicarea cu prietenii din anumite postări. Membrii echipei de producție au fost mult mai expliciți în comunicare, cu multe fotografii și localizarea geografică activată, în cazul unora dintre ei.

Concurentul cu pseudonimul Ascult Muzică în show-ul Supraviețuitorul
Concurentul cu pseudonimul Ascult Muzică în show-ul Supraviețuitorul / Sursa Foto: Captură Pro TV
În urma investigației efectuate, vă prezint în exclusivitate numele a 9 concurenți identificați de mine prin analiza activității de pe rețeaua socială Facebook. Al zecelea concurent (neidentificat de mine) ar putea fi sibianul Mircea Sărac, conform dezvăluirilor de ieri din presa locală sibiană.

Alin-Mihai Munteanu - 34 de ani, din București
Diana Burnaz - 26 de ani, din București
Mircea Amza - 49 de ani, din Arad
Alexandra Matei - 25 de ani, din București
Aurelia Ardelean - 37 de ani, din Zalău
Andrei Zamfir - din București
Andreea Costin - 24 de ani, din București
Otniela Sandu - din București
Ascult Muzică (pseudonim)

Concurentul Andrei Zamfir în show-ul Supraviețuitorul
Concurentul Andrei Zamfir în show-ul Supraviețuitorul / Sursa Foto: Captură Pro TV
De altfel, am recunoscut pe câțiva din acești concurenți în singurul promo al show-ului care dezvăluie chipurile supraviețuitorilor români. Lista alcătuită de mine este mult mai lungă dar am preferat să dau doar numele aproape certe și să nu public numele membrilor din echipa de producție.

Din motive evidente, nu "au intrat pe radarul" meu concurenții care nu au cont de Facebook, care nu sunt foarte activi sau cei care și-au setat profilul individual să fie văzut doar de prieteni. Există posibilitatea ca numele de pe rețeaua de socializare să nu fie identic cu numele adevărat al concurenților și am mai remarcat că anumite conturi au fost dezactivate temporar, în ultimele zile. Prea târziu, analiza mea a fost făcută la sfârșitul lunii august.

Concurenta Alexandra Matei în show-ul Supraviețuitorul
Concurenta Alexandra Matei în show-ul Supraviețuitorul / Sursa Foto: Captură Pro TV
Rămâne de văzut cum va primi publicul din România show-ul Supraviețuitorul care debutează în această seară la Pro TV.

44 de zile, 18 oameni, un singur Supraviețuitor!

Later edit 14:30: Ca să vezi, ce sincronizare! După 2 ore de la publicarea acestui articol, Pro TV decide brusc să publice lista celor 18 concurenți ai show-ului Supraviețuitorul. Dar, fiindcă suntem români și ne place "să inventăm" noi apa caldă, lista publicată de postul de televiziune dezvăluie în premieră mondială doar prenumele concurenților. Oricum, am avut dreptate, toate numele găsite prin investigația pe Facebook se regăsesc și în lista Pro TV.

10 comentarii:

  1. Doamna ajuta sa faca audienta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Audiență va face, rămâne de văzut dacă suficientă pentru a amortiza cheltuielile.

      Ștergere
  2. Am vazut prima emisune..Dezastru total.Nu e niciun reality acolo...mai ales faza cu tableta in copac..praf nene...un biletel intr-o sticla gen ...era mult mai indicat..dar cand e lipsa de imaginatie..sau cand e foamea de sponsori prea mare e normal sa iasa un mare fas...faza cu aprinsul focului....sa fim seriosi au fost instruiti cum sa faca asta ..pentru show...epic fail...Bucurenci?abia leaga doua cuvinte..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu aș fi chiar atât de categoric, după doar un episod. Sunt de acord că faza cu tableta Telekom este penibilă și că s-au făcut erori mari la casting, prin alegerea a minim 5 concurenți care sunt din alt film. Pe de altă parte, producția tehnică e bună iar Bucurenci promite deși pare puțin prea poetic. Dacă avem tendința să-l comparăm pe Bucurenci cu Probst, atunci să o facem cu acel Jeff de acum 16 ani, din primul sezon al show-ului Survivor în Statele Unite.

      Ștergere
  3. onlain unde as putea privi ca nu gasesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Show-ul este online pe Voyo.ro cu un abonament în prima lună de 1,2 Euro la plata prin card.

      Ștergere
  4. Am urmarit pana acum Survivorul Romania. Varianta doua episoade sau patru episoade/saptamana. Nu pot spune ca a fost chiar un dezastru cu toate ca a fost un mixt intre Supravietuitorul din State si cel de la ProTv.
    In primul rand gaselnita cu Insula Exilului e ciudata. Si in State in cateva editii apare aceasta varianta dar cu mult mult altfel. Acolo "te duelezi" in continuu, aici daca ne gandim de cate ori s-au duelet cei de acolo si cate probe au trecut cele doua triburi. Corect ? Poate acolo hrana s-a gasit mai greu, poate aici este diferenta dintre cele "doua insule".
    Ce ma deranjeaza este concursul cu "cel mai simpatic jucator". Tin minte ca in State a fost ales Rupert care a facut destule pentru trib. Aici ce vad, un Zapp care vorbeste vrute si nevrute acaparand 75% din episod. Simpatic pentru multi, dar de ce au ales cei de la productie/montaj promovarea lui asa ca ma intreb cine va lua acest premiu ! Ma intreb de geaba ?
    Dupa toate astea ma intreb daca in al doilea sezon (daca va mai fi) producatorii sa schimbe ceva din monotomia formatului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am urmarit pana acum Survivorul Romania. Varianta doua episoade sau patru episoade/saptamana. Nu pot spune ca a fost chiar un dezastru cu toate ca a fost un mixt intre Supravietuitorul din State si cel de la ProTv.
    In primul rand gaselnita cu Insula Exilului e ciudata. Si in State in cateva editii apare aceasta varianta dar cu mult mult altfel. Acolo "te duelezi" in continuu, aici daca ne gandim de cate ori s-au duelet cei de acolo si cate probe au trecut cele doua triburi. Corect ? Poate acolo hrana s-a gasit mai greu, poate aici este diferenta dintre cele "doua insule".
    Ce ma deranjeaza este concursul cu "cel mai simpatic jucator". Tin minte ca in State a fost ales Rupert care a facut destule pentru trib. Aici ce vad, un Zapp care vorbeste vrute si nevrute acaparand 75% din episod. Simpatic pentru multi, dar de ce au ales cei de la productie/montaj promovarea lui asa ca ma intreb cine va lua acest premiu ! Ma intreb de geaba ?
    Dupa toate astea ma intreb daca in al doilea sezon (daca va mai fi) producatorii sa schimbe ceva din monotomia formatului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum au putut sa il voteze pe lucian? Romanul e tot roman! Invidios si rau ! Rusine juratilor! Foarte bine ca au fost dati afara! Nu meritau finala!

    RăspundețiȘtergere