luni, 15 august 2016

STATU QUO 15 AUGUST 2016 - Supraviețuitorul la Pro TV

O sinteză a ultimelor informații actualizate despre show-ul - Survivor (Supraviețuitorul) de la Pro TV

A trecut mai bine de o lună de la ultimul articol dedicat show-ului Supraviețuitorul dar lucrurile nu s-au schimbat semnificativ în privința informațiilor oficiale despre program. Este adevărat că Pro TV a început o campanie de marketing dar la relanti și oferită în stilul "picătura chinezească" (informații generale, câteva fotografii și imagini din timpul concursului și multe citate motivaționale).

Pro TV încă păstrează tăcerea pe acest subiect deși toată lumea a aflat de aici că Dragoș Bucurenci este prezentatorul show-ului Supraviețuitorul, asta în timp ce televiziunile "surori" din Slovenia, Slovacia şi Cehia au anunțat toate prezentatorii și au trecut chiar la prezentarea concurenților. Cea mai importantă informație confirmată oficial între timp este cea cu privire la numărul de zile al concursului românesc, adică 44. Numărul este surprinzător, mai ales prin prisma informației că celelalte televiziuni care au filmat în Filipine au optat pentru variantele de 42 sau 45 de zile. Probabil, s-a mers inițial pe ideea unui show de 45 de zile și s-a întâmplat ceva pe parcursul filmărilor. Adevărul îl vom afla în timpul difuzării show-ului.

Apropo de perioada difuzării, publicația online Radar de media estimează că reality show-ul va intra în grila de toamnă a Pro TV în ultima săptămână a lunii septembrie - începutul lunii octombrie, cu o frecvenţă de 4 episoade pe săptămâna, de luni până joi de la ora 20:30. După părerea mea, vor fi doar două episoade pe săptămână cu o durată de circa 120 de minute (inclusiv reclama), probabil în zilele de luni și marți, pentru că mai sunt și alte formate importante în grila de toamnă la care Pro TV nu are cum să renunțe.

Ce ne-a mai dezvăluit Pro TV între timp? Că temperaturile din Filipine au fost greu de suportat, că hrana a fost o problemă constantă și că nu a fost vorba de o vacanță exotică? Nicio surpriză, aceste lucruri sunt cunoscute de orice fan al show-ului Survivor și ar fi surprinzător dacă am afla că primii 18 supraviețuitori români nu au fost conștienți sau pregătiți fizic și mental pentru aceste condiții.

În rest, apreciez faptul că postul de televiziune a reușit să oprească în ultimul timp scurgerea de informații esențiale despre show către media scrisă sau electronică și aștept să înceapă în forță adevărata campanie de media pentru promovarea show-ului, cu informații despre numele prezentatorului și a concurenților și mai multe materiale video promoționale de calitate. Site-ul oficial încă nu există iar promovarea pe rețelele sociale este anemică, nu există un cont oficial al show-ului pe Twitter iar hashtag-ul #supravietuitorul este folosit doar de fani. În contrast, Twitter a fost literalmente "bombardat" acum circa o lună cu hashtag-ul #survivor de către producătorii și fanii show-ului Survivor din Turcia.

"Picătura chinezească" este denumirea populară a torturii cu apă care este lăsată să curgă ușor în picături pe fruntea unei persoane, ducând treptat la nebunia victimei. Tortura vine din faptul că apa curge foarte încet și foarte puțin, la intervale scurte de timp.

COPERTA / Sursa Foto: Captură Pro TV

2 comentarii:

  1. Hai salut omu ma intereseaza inscrierea in concursul de supravietuire Mai mult pt competitie SI adrenalina adica plate PE viitor aveti de gand Sa organizati un astfel de concurs va rog Sa ma anuntati PE pagina mea de facebook Chipirliu Claudiu.
    SI vb foarte serios sunt foarte interest aproape am terorizat netul cautand informatii de contact etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut. Show-ul Supraviețuitorul este produs în România de către Pro TV iar sezonul 1 este deja complet și pregătit de difuzare în câteva săptămâni. Dacă show-ul va avea succes în România și se va realiza un alt sezon, Pro TV va lansa o nouă procedură de înscriere pentru concurenți la care ați putea, eventual, participa.

      Ștergere