luni, 11 iulie 2016

STATU QUO 11 IULIE 2016 - Supraviețuitorul în Filipine

Supraviețuitorul în Filipine

Later edit: Am fost convins că Pro TV vrea să facă în România show-ul original Survivor și că și știe cum să-l facă, dar e posibil să mă fi înșelat. Prin prisma unor informații pe care nu o să le comentez public, mă gândesc că toată activitatea mea voluntară pentru promovarea show-ului pare să fie inutilă și că a venit timpul să mă opresc. Survivor este un show solid la nivel mondial și nu are nevoie de popularizare în România. Cât despre Supraviețuitorul, ce să spun? Chiar dacă Pro TV nu pare în stare să apere secretele unui show de milioane de euro, poate reușește mai bine să facă producția, promovarea și difuzarea show-ului.

A trecut aproape o lună de la articolul precedent iar Pro TV continuă blocada informațională pe subiectul Supraviețuitorul, spre deosebire de colegii lor din consorţiul media. Cu toate acestea "am fost pe fază", am speculat o eroare de comunicare prin rețelele sociale și am dovedit astfel ca Dragoş Bucurenci este prezentatorul show-ului care a revoluţionat televiziunea din întreaga lume în proporție de 99,9 %. De asemenea, "am scanat" permanent mediul online iar astăzi revin cu cele mai noi ultimele informații actualizate de pe "platourile de filmare" din Filipine ale show-urilor Survivor din România, Slovenia, Slovacia şi Cehia.

Central European Media Enterprises (CME) a cumpărat anul trecut licenţa show-ului Survivor pentru patru televiziuni din Europa Centrală şi de Est, membre ale consorţiului media. Pentru a reduce din costurile de producţie ale unui format de televiziune foarte costisitor, cele patru show-uri Survivor pentru Slovacia, Slovenia, Cehia şi România s-au filmat sau sunt în curs de filmare într-o locație comună, insula Caramoan din Filipine.

Pe baza informației că versiunea CME pentru Cehia a show-ului are o durată de 45 de zile, am speculat că și versiunea românească ar putea avea tot aceeași perioadă. Totuși, se pare că există diferențe minore intre show-urile Survivor filmate de CME în Filipine, din moment ce versiunea din Slovacia are doar 42 de zile (așa cum am aflat recent).

Diferențe semnificative apar însă la condițiile de joc. Echipele din Slovacia și Slovenia au filmat în perioada aprilie-iunie, înainte de începutul sezonului musonic, în condițiile unor temperaturi de 40 de grade pe tot parcursul zilei și cu 80 la sută umiditate. În contrast, echipele din România și Cehia au început filmările mai târziu și au prins sezonul musonic care începe în Filipine din luna iunie și își are punctul maxim în perioada iulie-septembrie. În această perioadă temperatura este de 30-35 de grade Celsius și se înregistrează precipitații abundente zilnic, condiții care pun greu la încercare capacitatea de supraviețuire atât a concurenților cât și a echipelor tehnice.

Ca să ne facem o idee aproximativă asupra modului în care ar putea arăta show-ul Supraviețuitorul la toamnă putem studia informațiile disponibile despre show-ul ceh, deși nu avem nicio certitudine că scenariul va fi identic. Producătorii de la TV Nova intenționează difuzarea a mai mult de 22 de episoade cu durata de 75 de minute, care acoperă parcursul a 45 de zile, cu 18 concurenți, 8 probe pentru recompense și 11 probe pentru imunitate.

Personal, am susținut varianta episoadelor din Statele Unite cu o durată totală de 60 de minute (43 de minute de content + 17 minute de reclame) care fac show-ul mult mai intens și mai atractiv pentru telespectatori dar există punctul de vedere că realitatea media românească este diferită de cea de peste ocean. În aceste condiții, este foarte probabil ca și producătorii români să opteze pentru varianta episoadelor cu 75 de minute de content + 15-30 minute de reclame.

În altă ordine de idei, încă o televiziune din consorțiul media și-a anunțat oficial prezentatorul. Televiziunea slovacă TV Markíza a anunțat că prezentatorului show-ului Ostrov este actorul Marián Mitaš, care a participat la filmările show-ului în perioada aprilie-iunie. Anterior, colegii cehi de la televiziunea TV Nova ("sora" Pro TV în consorţiul media CME) anunțaseră numele prezentatorului variantei Survivor din Cehia (Insula Robinson), respectiv comentatorul sportiv Ondřej Novotný.

COPERTA Marián Mitaš, prezentatorul show-ului Survivor din Slovacia (Ostrov) / Sursa Foto: TV Markíza

0 comments:

Trimiteți un comentariu