miercuri, 15 iunie 2016

Show-ul Supraviețuitorul în grila de toamnă a Pro TV

Show-ul Supravietuitorul in grila de toamna a Pro TV

Apropo de ritmul de difuzare din toamnă al show-ului Supraviețuitorul de la Pro TV.
În media s-au făcut deja speculații despre difuzarea a două episoade în fiecare săptămână cu o durată de până la 2 ore deși postul de televiziune nu a comunicat încă nimic oficial (și) pe acest subiect.


În formatul original Survivor din Statele Unite, postul de televiziune CBS difuzează un episod în fiecare săptămână, miercuri, cu o durată totală de 60 de minute (43 de minute de content + 17 minute de reclame). Singurele excepții de la această regulă generală pot fi la primul episod, care poate avea o durată de până la 63 de minute, precum și la episodul final care poate avea o durată dublă de până la 97 de minute.

Conform Pagina de Media, există deja o aglomerație de formate în grila de toamnă a Pro TV iar show-ul Supraviețuitorul ar putea fi programat o dată pe săptămână, luni sau marți, de la ora 20:30.
După părerea mea (și a multor fani Survivor din România) show-ul ar trebui difuzat o dată pe săptămână, cu episoade mai scurte (după formatul american) care fac show-ul mult mai intens și mai atractiv pentru telespectatori. Știți zicala aia cu zeama lungă...

În ceea ce privește ziua de difuzare, categoric ies din calcule zilele de joi și vineri care au "titulari consacrați" (Las Fierbinți și Vocea României) dar rămân zilele de luni, marți și miercuri și, de ce nu, poate chiar zilele din weekend (sâmbăta și duminica).

5 comentarii:

  1. Sunt de acord cu episoade mai putine si mai scurte (pana la 60 min / episod) care sa prezinte esentialul.
    Nu-mi place ce au facut bulgarii, slovenii si bosniacii cu cate 50 de episoade per sezon.
    Sa ia exemplul americanilor pt Survivor pt. ca ei au cea mai buna varianta a show-ului in acest moment.
    Ok nu avem bugetul CBS pt. probe sau recompense spectaculoase, prezentate din elicopter etc, dar americanii reusesc sa capteze esentialul in 15 episoade, reusesc sa mentina interesul telespectatorilor pentru ca nu se abereaza ca ceilalti la zeci de episoade care se pierd in detalii si care reusesc sa plictiseasca publicul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Supraviețuitorul nu e Survivor, fără spectaculoasele imagini aeriene din show-ul american. Și nici nu e obligatorie prezența unui elicopter, tocmai de aceea s-au inventat dronele.

      Ștergere
    2. e putin probabil ca Survivor sa fie mai putin de doua ore pe editie. Realitatea media romaneasca este diferita de cea de peste Ocean.

      Ștergere
    3. Ideea asta este foarte discutabilă. Cunosc celebra scuză a tuturor difuzorilor din România că "asta cere publicul, asta le dăm". Să fim serioși, nu e chiar așa iar cel mai bun contraargument l-a dat chiar Pro TV în decembrie 1995. Înainte ca postul să revoluționeze televiziunea din România prin introducerea formatului american (sau, occidental) de divertisment, toate televiziunile de la noi foloseau formatul antic și perimat al programelor publice. Pro TV a început o revoluție atunci, toate televiziunile au trecut la noul format iar publicul a fost foarte mulțumit și a îmbrățișat cu caldură noua idee de televiziune comercială în România.

      Ștergere
    4. Sunt celebru a fost de doua ore. Chiar si asa, in ciuda audientelor foarte bune, emisiunea a iesit pe minus. Eu zic ca daca emisiunea va avea vreo 15 episoade de doua ore nu va fi o problema. dar daca il lungesc prea mult, emisiunea va suferi.

      Ștergere