miercuri, 1 iunie 2016

45 de zile, 18 oameni, un singur Supravieţuitor !

Insula Lahus (Parcul National Caramoan - Filipine)

După informaţia dezvăluită săptămâna trecută aici referitoare la alegerea lui Dragoş Bucurenci ca prezentator, revin cu o nouă informaţie din bucătăria internă a show-ului Supravieţuitorul, pregătit de Pro TV pentru producţie în această lună. Dacă ne aşteptam ca concursul să se desfăşoare pe durata a 39 de zile (ca în show-ul etalon american Survivor) se pare că vom avea o surpriză iar show-ul românesc se va juca pe perioada a 45 de zile (la fel ca variantele locale din Slovenia, Slovacia şi Republica Cehă).

În timp ce producătorii români sunt foarte zgârciţi cu informaţiile oficiale, colegii lor cehi de la televiziunea TV Nova ("sora" Pro TV în consorţiul media CME) par să fie mult mai comunicativi şi au anunţat în presa cehă colaborarea televiziunilor CME în producerea formatului Survivor în Filipine precum şi durata concursului stabilită la 45 de zile.

Durata concursului poate varia în funcţie de alegerea postului de televiziune care produce formatul Survivor într-un interval cuprins între 32 de zile (precum la varianta produsă în Olanda) sau 52 de zile (precum la varianta din Bulgaria). În Statele Unite producţia emisiunii se întinde pe durata a 39 de zile, urmează apoi post-producţia iar emisiunea se difuzează o dată pe săptămână, timp de 3 luni şi jumătate (14-15 episoade).

Pe 14 mai anticipam aici colaborarea televiziunilor din consorţiul CME, din dorinţa de a reduce din costurile de producţie ale unui format de televiziune foarte costisitor.
Alex Ruzek, directorul de programe al televiziunii cehe TV Nova, a confirmat recent într-un interviu colaborarea celor patru televiziuni surori de sub umbrelă CME la producţia formatului Survivor pentru Slovacia, Slovenia, Cehia şi România. La întrebarea dacă televiziunea cehă TV Nova colaborează cu televiziunea slovacă Markíza, aceasta a răspuns:
Alex Ruzek, directorul de programe al televiziunii cehe TV Nova
Alex Ruzek, directorul de programe al televiziunii cehe TV Nova / Sursa Foto: MediaGuru.cz
Colaborăm împreună, aşa cum o fac şi televiziunile surori din România (Pro TV) şi Slovenia (Pop TV). TV Markíza va termina filmările la versiunea sa până la momentul în care vom începe noi. Din ce am văzut până acum, show-ul lor este grozav dar suntem siguri că şi versiunea cehă va fi cel puţin la fel de bună. TV Nova și Markíza TV, ambele din grupul CME, lucrează împreună iar scopul nostru este de a ridica standardele de calitate ale televiziunilor din ţările noastre.
Central European Media Enterprises (CME) a cumpărat anul trecut licenţa show-ului Survivor pentru patru televiziuni din Europa Centrală şi de Est, membre ale consorţiului media. Pentru a reduce din costurile de producţie ale unui format de televiziune foarte costisitor, CME a găsit o soluţie foarte ingenioasă şi a decis să închirieze şi să amenajeze probabil două locaţii din Insula Caramoan - Filipine unde se filmează succesiv patru show-uri Survivor pentru Slovacia, Slovenia, Republica Cehă şi România.

SLOVACIA
Filmările pentru "Ostrov" - varianta slovacă a Survivor au început pe 16 aprilie şi se vor încheia pe 4 iunie. Show-ul slovac este produs de televiziunea TV Markíza şi oferă un premiu în valoare de 100 000 €.

SLOVENIA
Echipa mixtă de producţie a canalului POP TV şi a casei de producţie Videostroj a sosit în Filipine pe 13 aprilie iar filmările pentru primul sezon al versiunii slovene a show-ului Survivor au început la începutul lunii mai. Show-ul "Survivor Slovenija: Filipini", cu un premiu de 50 000 €, va fi difuzat în Slovenia la toamnă.

CEHIA
Postul de televiziune TV Nova realizează pentru Republica Cehă în Filipine show-ul "Insula Robinson" cu un premiu în valoare de 92 505 € (2 500 000 coroane). Cei 18 concurenţi au fost selectați din 4000 de aplicaţii pentru înscriere, au trecut testele fizice, medicale și psihologice şi sunt pregătiţi pentru cele 45 de zile de filmare într-o locaţie din insula Caramoan după data de 4 iunie (când se termină filmările show-ului pentru Slovacia).

ROMÂNIA
Pro TV realizează pentru România primul sezon al show-ului Supravieţuitorul cu un premiu în valoare de 100 000 €. 18 concurenţi au fost aleşi din peste 10 000 de aplicaţii pentru înscriere, au parcurs testele fizice, medicale și psihologice iar filmarea va începe, cel mai probabil, spre sfârşitul lunii iunie, când se termină filmările show-ului pentru Slovenia.

Survivor este un format de tip reality-show în care 17-24 de concurenţi îşi dispută premiul cel mare şi titlul de "Singurul Supravieţuitor" pe o insulă tropicală şi cu resurse minime de supravieţuire.
Formatul aparţine Castaway Television Productions şi este difuzat în întreaga lume, peste 50 de teritorii având licenţă pentru producţia locală a show-ului.
În Statele Unite show-ul a fost lansat în anul 2000 şi a ajuns la al 33-lea sezon, care va fi difuzat începând din toamnă pe canalul de televiziune CBS.

COPERTA Insula Lahus (Parcul Naţional Caramoan - Filipine) - Sursa Foto: Caramoan Islands

Pe aceeaşi temă:

0 comments:

Trimiteți un comentariu